Menu
Gildia Pióra na Patronite

Danuta

Ciężką płytą wątłe ciało przykryte
Zamknięta na wieki wieków
Jeno myśli jak ptaki wędrowne
Szybują po ludzkim umyśle

Wyrwać się nie sposób
Z objęć Tanatosa
Czy to już koniec wszystkiego
Czy początek nowego

Nie stój jak posąg przy grobie mym
Życie za krótkie na chwile zwątpienia
Tańcz, kochaj , wiersze pisz
Krzykiem radosnym powagę zbudź

Nie stój tak, powtarzam ci
Idź już , już idź…
Zmiana adresu, kwatery też
Aktorka z siedzibą na Powązkach.

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!