Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 March 2020

komu życzysz źle

cieszy cię moja niepogoda
jak toast najlepszy wznosisz grymas ust
kiedy resztki światła gubią mi się we włosach

musi być wartość nominał
musi się liczyć
dźwięczeć
nie słyszysz ?
w tobie człowiek płacze nieznany

wyrzekasz się łatwo

sekund które ważniejsze niż wszystko
przyjaźni
gościa
w zwykłych sandałach

ryglujesz drzwi

ale oczy moje zmęczone
dźwigają cię jeszcze

jeszcze obejmują nadzieją

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!