Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 16 August 2021

Cierpliwość
to czekanie
to wytrwałość
spokój
i opanowanie

Kto czekać potrafi
na sad kwitnący wiosną
z rozsianych pestek wzrosły
ten skosztuje owoców
a smak ich przenajsłodszy

By życie smakować
potrzebne czekanie
wytrwałość
spokój
i opanowanie

A świat pędzi
czekanie omija
gna
szaleje
cierpliwość zabija

57 038 wyświetleń
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!