Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciernistym zwartym splotem
kolczasty mur ochoty
listopadową wolą

Jałowe kolce ostrzy
czernią straszy wędrowca
nagi osamotniony

Ogarnia pustą przestrzeń
oddaniem wodząc wieczność
czeka na śnieżny powiew

Mami nieposłuszeństwem
jodełka tuz obok świerka
grudniem na wyprzedaży
gwiazdką w Betlejem

listopad 2017

7579 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!