Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Serce pod klosz ? "

Ciepłym kocem otulamy
Pod szklanym kloszem trzymamy
Czy rację mamy?
Przecież Kochamy
Cierpimy - bywa, że się boimy
Bronimy się - od zranień i łez
W tym sens?
Słone łzy na klosz spadają
Serce bezpieczenstwem otulone?
Nie będzie zranione, ni
Słoną łzą naznaczone?
Jednak Kochamy kolejny raz
Klosz odchylamy
Pełną piersią oddychamy
Pytamy:
Czy dobrze zrobimy
Kiedy serce pod klosz wstawimy?

08.02.2021
Inspirowany
12:22

281 863 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!