Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wczesne godziny

Ciepłe, papierowe ścianki z logotypem
syreny, ratują moje zimne dłonie
przed samotnością ulicy i nieobecnością
obecnych jeszcze
nieznajomych, choć już
tak obcych dla zaczynającego dzień
miasta.

Chciałabym spać, choć dopiero wstałam.
Nadałam sobie imię, wypisane na kubku,
żeby czuć, że jeszcze mogę coś
zmienić.

6553 wyświetlenia
51 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!