Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pożegnanie

Ciepła miła kochana i serdeczna
Taką zawsze będziesz babciu w
Naszych sercach

Choć czas przyszedł dziś na pożegnanie
czujemy żal i z oczu płyną łzy
Nikt z nas nie był przygotowany na nie
Ludzie wciąż odchodzą ale czemu Ty

Opuściłaś pokolenia Dzieci wnuki i prawnuki
zostawiłaś pustkę ogromną
Nikt nie zapełni tej luki

Każdego dnia byłaś słońcem dla nas

nawet w pochmurne dni

Choć czasem nie było nikogo
To zawsze byłaś Ty

Ty nas wychowałaś uczyłaś co złe
czasem przez tyłek dałaś
gdy denerwowaliśmy Cię
mimo to nas kochałaś

Dziś Bóg nam ciebie zabrał
ma z pewnością inny plan
Będziesz teraz czuwac z góry
Z tamtąd rady dawać nam

Nikt z nas nie rozumie czemu tak się stało
czas odpocząć pewnie byłaś zmęczona
Przeżyłaś tak wiele ale wciąż za mało
teraz śpisz już pewnie u dziadka w ramionach

Jedno dziś jest pewne babuniu kochana
Nigdy nie będziesz przez nas zapomniana

Będziemy Cię kochać zawsze ponad wszystko
mimo że nie jesteś przy nas blisko
Zapamiętamy cię taką jaka byłaś
Na zawsze sobie miejsca w naszych sercach
zaskarbiłaś

7964 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!