Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zagubiony

Teksty z obrazami - Zagubiony - exsilentio
Zagubiony - exsilentio

Ciemność zasłania łzy
I ślady po uderzeniach.
Ciemność uderza jak bicz,
Depcze marzenia.
Jestem sam, gdy śpisz,
A ona pcha do zmielenia.
Nawet wiatr inaczej brzmi,
Miast światłem niesionego tchnienia,
W mroku jest jak lęku kły.
Kochana moja, prócz Twojego imienia
Nie mam stąd nic.
Choć przejdę dolinę cienia,
To będę zwykłym bólem krzywd,
Bez Ciebie tylko połową istnienia.
Ze mną śnij.
To wszystko zmienia,
Bo wszystko zmieniasz Ty.

Quid Quidem

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!