Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kłótnia

Ciemność
zamykam oczy i widzę ciebie
Widzę w twych oczach złość
nie ! to za mało powiedziane
widzę cierpienie, nienawiść, żal i gniew
a potem w pośpiechu pakujesz się
i trzaskasz drzwiami
zatrzasnąłeś mnie w tych czterech ścianach
przez okno widzę jak wsiadasz do autobusu
twoje ostatnie spojrzenie na dom, okno...
w twoich oczach widziałam łzę,
za tym co przeszło ?
Podnoszę z ziemi starganą fotografię
na niej TY
w promieniach słońca
na odwrocie dedykacja
'Na zawsze twój
do końca mych dni...'

7958 wyświetleń
76 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!