Menu
Gildia Pióra na Patronite

popiół i koks, czyli królewskie towarzystwo astronomiczne

ciemno-nieprzejrzyści rowerzyści spoza układu słonecznego
w super-konstrukcji
kamienie tworzą w chmurach

bryłą z nieba w łeb dostają
gdy jedynym istotnym podmiotem do wykluczenia
jest zemsta

zygzakiem ewolucja kroczy
od stylu do stylu
karczując naturę
reklamują swoje

w mieście grzechu
próżnie gwożdżąc myśli
słowem obracają
we wszystkie strony

stanęła Ziemia jak wryta gdy Ojca zobaczyła

12 954 wyświetlenia
199 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!