Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie rozumiem

Ciemna strona twojej duszy
na ziemie powoli się kruszy
błyskawica przebija niebo
oświetla twoje credo

Anioł trzepocze skrzydłami
unosi się nad naszymi głowami
cały świat ma na swych oczach
kobiety nadal stoją na uboczach

Miasto oświetlają tysiące charakterów
noc ma swoich własnych bohaterów
uśmiech znika z Twojej twarzy
słonce twa skórę aktualnie parzy

"Jesteś wyjątkowy" powtarzają
w głowach inną prawdę mają
majestat stracił swą koronę
gniew posłał swą czarną wrone

Zmęczenie maluje się na twarzy
sen to główna rzecz o której się marzy
przelatujące wolno myśli w głowie
psują jedynie psychiczne zdrowie

Kontrast rządzi dzisiaj światem
absurdalność codzienności jest bratem
paradoks jest przyjacielem dnia
normalność mu się na przywitania kłania

Opowiadam swoje poczucie stabilności
chciałbym po prostu normalności
ale ten świat pędzi za szybko dla mnie
śmierć zarzuciła spławik, czeka na branie

11 367 wyświetleń
145 tekstów
2 obserwujących
  • RozaR

    14 September 2017, 22:25

    Proponuję przeczytać i zrobić korektę - mocną

  • 13 September 2017, 04:47

    Boże, o czym ty piszesz?