Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Ciemna noc, głucho za oknem...
Słyszę bicie serca.
Przeraża mnie te myśl,
Że stracić Cię mogę!

Taka jestem niedoskonała...
Biedna.
Wypływałam na głebokie oceany...
By brać z życia szczęście.
Które nie było mi pisane!

Szukałam naiwnie cudu miłości!
Czułości nigdy nieoddanej...
Kobietą jestem!
To takie ludzkie pragnąć być kochanym.

Zagubiłam się w tych próbach...

A teraz gdy doświadczam cudu!
Żal mam do siebie ogromny,
Że nie mogę oddać się Tobie czysta...
Jedynie co mogę to przeprosić.
I darować Tobie swoją kobiecą naturę...

Przeszłości nie zmienię
Teraźniejszość ubiorę Ci w kwiaty!
A przyszłość widzę w barwach tęczy.

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • szpiek

    6 April 2023, 22:38

    Kobiece 😊