Menu
Gildia Pióra na Patronite

organiczny

cielesność

pancerz chitynowy
miodu rozlanego między

udami

twardniejąc pod powłoką
gasła(m)

żywicą

nektaru wonnego spadź
pszczół pobrzękiwaniem

spłynęła(m)

o świcie

pisze się-ręce z miłości
gryzie-białe wiersze

powleka paznokcie czarną emalią

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Papillondenuit

    28 August 2011, 22:04

    ...wow

    ---
    w ten sposób właśnie pisze się wiersze
    nie słowami
    lecz krwią pulsującą
    zdzierając paznokcie
    na ścianach własnych murów
    a potem milknąc na białej kartce
    nienazwaniem tego, co boli
    a umiera tak
    jakby nigdy nie istniało