Menu
Gildia Pióra na Patronite

Współcześnie, może nawet awangardowo

Ciekawe co to może być
Pewnie dziwność musi poganiać szaleństwo
A szaleństwo trzymać za rękę odchylenie
A z drugiej strony kanapy smoleńskie
I czerń przeklinająca czerwień
Naprawdę nie mogę sobie wyobrazić
Tak zwanej poezji współczesnej
Tym bardziej awangardowej
Gdzie normalność nie wystarcza
I to co jest sobą w poecie
A może jest okej
Tylko krytycy piętnują
I wyzywają
Od współczesnych
I jeszcze gorzej
Awangardowców
Żyję jak żyje
Piszę co piszę
Więc po co tykać...
Się wiadomo
Smród zrobi

A może g... to ja jednak

W zasadzie powinienem skończyć
A może potrzebny jest bunt
I walnąć szokiem w stół
Zamiast strofy safickiej
Uchylić ze trzy ćwierci genitaliów
Lub chociaż łechtaczki tyci
Albo zaszaleć i wręcz
Punktu gie pół

A potem po prostu zaśpiewać
Melodią Biblii i szariatu
W dzień szabatu
Żeby eureknołeś krzyczeli
Wiwat abba królu
I hosanna którego żonie
Imię Anna

Pojerujepcium pompy dżamp śliwki
Już miękną na straganach
Które wyzwLAJĄ
W sumie też są herezją węgierki

Więc powrócić jak za dawnych lat
Idąc pod prąd
Może to to
"Siedzę i siedzę, myślę i myślę..."

I tak "wszystko jest poezja"

Mirosław

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 7 October 2018, 12:51

    Może nawet awangardowo. :)
    Żebyś nie czuł się najbardziej świntuszącym na portalu, powiem Ci, że znam miłą panią, która ma 3G. :D
    Czysto zawodowo, oczywiście. :D Sympatyczna pani zaopatrywała pewien sprzęt w urządzenia transmisyjne
    po sieci GSM, teraz to już nawet 4G, ale ksywa jej została, Małgosia 3G. :D ha ha
    Pozdrawiam. :))

    od fyrfle