Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zieleń

Ciebie najlepiej opisać barwą
twoich oczu

Niebem i tonią lazurowych rzek
Płynących bez pośpiechu

szarością
która patrzy na mnie smutno
z wieczną tęsknotą za wczoraj i jutrem

tą zielenią
która obejmuje mnie nadzieją
i dobrem

te oczy są tak ciepłe
jak ogień po wielu latach szczypiącego mrozu.

18 025 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 23 September 2018, 23:56

    Miło widzIeć ;)

  • MyArczi

    10 September 2017, 02:27

    miło czytać

  • 9 September 2017, 23:46

    Pozdrawiam również :)

  • 4 September 2017, 01:00

    Wszystko przez te barwne soczewki kontaktowe... ;)
    Pozdrawiam. :))