Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cichy las

Cichy las

Las sosnowy ciszą ciąży
Nagie konary stoją bez ruchu
Szukam ciebie
Skryłaś się przed chwilą
Miałem zamknięte oczy
Odliczyłem do dziesięciu
Nawet nie oszukując patrzeniem przez palce
Wołam w nadziei, że zdradzisz miejsce ukrycia
Skarb
Szukam skarbu
Z uśmieszkiem na ustach
A tu cisza nawet zwierząt ani ptaków nie widzę
Wiatr nie wieje
Tylko suche patyki trzaskają pod nogami
Ile tak mam chodzić
Wyjdź pokarz buziaka
Nawołuję w naiwności
Cisza dźwięczy w uszach

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 853 wyświetlenia
275 tekstów
14 obserwujących
  • misiek45

    29 December 2012, 19:28

    Niby cichy las a ciszą gra,świetne te podchody-pozdrawiam Władku:)

  • 29 December 2012, 15:35

    Jak zwykle pięknie (:

    Piękny(:

    Pozdrawiam miluśko(: