Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozejrzyj się dookoła...

Cichutko w sercu
samotna myśl.
Głęboko w głowie
pomysłu błysk.
Że choć samotnie
ciągle żyję,
że choć przez dni
samotnie idę.
To może tam
na świecie gdzieś,
jest ktoś kto wciąż
wyczekuje mnie.
Wystarczy odnaleźć
właściwą z dróg,
lub choćby ścieżkę,
rzeki nurt.
I iść za głosem
wychodzącym z serca,
by znaleźć miejsce,
gdzie ten ktoś mieszka.

I nagle zdziwienie wielkie,
że przecież ja wiem gdzie jestem!
Jak mogłam Cię nie zauważać?
Jak mogłam szukać tego co już miałam?
Jak mogłam przechodzić obojętnie,
nie zwracając uwagi na to co bardzo cenne?
Już teraz wiem, że jesteś blisko.
Już teraz wiem, że mam już wszystko.

2726 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!