Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wierzę

Cicho w kaplicy siedzę.
Milczę.
Wpatruję się w Jego oblicze.
Klęczę.
Składam ręce do modlitwy.

Zaczynam.

Jednak brak mi słów już od dawna.
Zastanawiam się.
Jak wyrazić to, co wreszcie czuję.
Przemyślam
Każde słowo, każdą literę.

Dziękuję.

Tak zaczynam modlitwę.
Cichnę.
Dziękuję za Jego szczęście.
Uśmiecham się.
Dziękuję za Anioła w ludzkim ciele.

Przepraszam.

Przepraszam za wiele moich błędów.
Płaczę.
Gdy płakałam, łzy były krwią.
Nie chcę
Więcej złych wspomnień.

Błagam.

Nie pozwól mi stracić Ciebie.
Proszę.
Pozwól kochać się w spokojnej toni.
Słucham
Co serce odpowie.

Wierzę.

Może nie powinnam, bom samotna.
Jednak wierzę.
Że na końcu drogi
Odnajdę Cię, Boże, w sobie.

15 838 wyświetleń
274 teksty
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!