Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

cicho we mnie inaczej…
nie wiem gdzie jestem…
szukam moich myśli
ciało ciąży
fortepian wypycha mnie z domu

i cicho inaczej…
kwiaty jesiennieją
pszczoły w barter z nawłociami wchodzą
świat dolatuje do mnie niewyraźnie
okruchami rozmów ptaków

pawiki i ceiki obiadują na budlejach
do pary…
słońce mruży tylko moje oczy
trzmiel wybudza mnie nagle
ciepło-zimno mi

nie wiem gdzie jestem…
fortepian woła mnie do ciebie
oblatuje mnie strach
przecież niczego nowego nie wiem
a to co wiem… wiąże mi ręce…

11.09.2020, 15.00

33 638 wyświetleń
279 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    11 September 2020, 19:12

    Ważne, aby mieć stany zjednoczone:):)

  • scorpion

    11 September 2020, 19:10

    To tym bardziej udany wiersz, ja w takim stanie zdania bym nie napisał :P

  • Monika M.

    11 September 2020, 19:05

    och... żebyś wiedział w jakim maraźmie... ale i tak to była taka chwila... "minuta osiem sekund"...
    :)

  • scorpion

    11 September 2020, 18:58

    Chciałbym tak pisać o 15... Niezwykły.

  • silvershadow

    11 September 2020, 17:54

    super!