Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwiaty zimy

Cicho padają niebiańskie śniezynki
Cichutko się tulą do igieł choinki.
Okrywają ziemię bielutkim obrusem,
Pocałunkiem chłodnym całują usta.

Są piękne pięknem bieli przeczystej
Jak róże białe, jak obłoki pierzaste.
Osiadają na rzęsach, muskają twarze,
Upiększają włosy kwiatami jak na ołtarzach.

Są kwieciem zimy, zesłanym przez Boga.
Zima też jest piękna, i jest sercu droga.
Już pokryły lasy bielą swą czarowną,
I schowały łąki pod warstwą cudowną.

Zima tez potrafi cieszyć swym widokiem,
Gdy tak cudnie spada śniezynek obłokiem!

5555 wyświetleń
78 tekstów
3 obserwujących
  • Bogini Twa!

    19 March 2016, 14:10

    Dziękuję Cris za dobre słowa!Za okazane serce! Pozdrawiam serdecznie!

  • Cris

    21 February 2016, 23:15

    Miło czytać, ładnie :)
    Pozdrawiam Jolu :)