Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romantyczny Sen

Cicho! Cicho! Czy słyszysz?
Szum swoich myśli, głos serca cichy?
Jesteś tylko człowiekiem lichym.
Zobaczysz wszystko gdy do snu ciało ukołyszesz…

Zamknij oczy, odleć myślami w nieznane.
Zerwij kajdany trzymające Cię na ziemi.
Spójrz na innych, umarłych, niemych!
Ich ciała zmęczone, dusze potargane…

A ty leć ile tylko sił wystarczy!
Wzbij się ponad przeciętność.
Niech cechuje cię duma, honor i zawziętość.
Jesteś silny, nie potrzebujesz już tarczy!

A gdy sen dobiegnie końca piękny, idealny
Otwórz oczy i nie zapomnij.
W trudnych chwilach go sobie przypomnij,
Udowodnij światu, że był on realny.

2655 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!