Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wrota Nicości.

Cichcem skradam się
jak nie do siebie
a przecież jestem tu
na dnie własnego bytu

Z olśnieniem patrzę w lustro
- to ja? Czy może Duch Święty
objawia się we mnie...

Duch
w którego istnienie
tak uparcie staram się nie wierzyć
ale czy można nie wierzyć
gdy strach z trzaskiem
rozwiera wrota nicości?

Kimże jestem, pytam
może tylko kamykiem
którym ktoś rzuca
nawet nie głazem...

...może więc zbić lustro?

81 586 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • RozaR

    12 January 2016, 23:34

    Parę wersów poruszyło .