Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cicha noc

Cicha noc.
W górze tysiące migocących gwiazd,
cała ziemia pogrążona we snie.

A ja...
idę sama,
myślę sobie;
jakże cudnie musi być w niebie.

Zapatrzona w przestrzeń
pytam;
cóz mi losie, przyniesiesz jeszcze?

Czy radość, czy miłość,
czy mą duszę udręczysz?

Krok nie pewnie stawiam
szukam nowych szlaków.

Czy się zgubię?
nie wiem...
cichutko stąpam,

by nikt nie pomyślał
że się życia boję.

Chwytam chwile
nim zamknie sie powieka,

by cieszyć się tym co jest
tu i teraz,
i trwać,,

aż, skończy się czas,
ziemski czas.

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • annak

    31 October 2012, 01:06

    b.ładnie i ciekawie Jolu :)
    pozdrawiam :)))))

  • miramija

    29 October 2012, 18:28

    Mądre słowa Jolu... zbyt często żyjemy tym co było lub tym co się jeszcze nie wydarzyło... nie doceniając tego co TU i TERAZ... pozdrawiam :)

  • misiek45

    29 October 2012, 11:09

    Masz rację Jolka trzeba życ życiem puki trwa bo nie wiadomo kiedy ta cieniutka linia zostanie przerwana,śliczny wiersz-pozdrawiam cieplutko na dobry dzień;)