Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odszedł Anioł

Ciąża to już ósmy miesiąc
Ciągłe powroty do szpitala
Jakieś problemy
Tamta tak lekko to przeszła
Inna z brzuchem pali papierosy
Jeszcze inna pije i bawi się
A ona ciągle uważa i czemu tak
Nadszedł dzień porodu
Problemy bo coś nie gra
Ech! Tak się starała, dbała
Urodziła w mękach
Ale z uśmiechem bo ma syna
Nastała radość
Już nawet bólu nie pamiętała
Warto było się poświęcić
I nagle dzień kiedy aniołek jej umarł
Dlaczego, dlaczego krzyczała ! Taki bezbronny
Codziennie też teraz ona umiera
Chciała za trumną za nim wejść
Naszprycowali ją zastrzykami
A i tak czuła ból
Nie wie jak będzie teraz żyła
Jej Anioł odszedł
A tak niedawno był pod sercem
Nastała jej wieczna żałoba.
Mówią czas leczy rany
Ale nie dla niej
Matki pamięci nie wyleczy…

Thebestkasiaa 27.07.2016

5651 wyświetleń
85 tekstów
7 obserwujących
  • Thebestkasiaa

    27 July 2016, 20:39

    Tak Ragroth czas nas niby oswaja z bólem, troszkę go łagodzi ale pamięć mu na to nie pozwala...
    Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)

  • Ragroth

    27 July 2016, 20:29

    Czas nie leczy ran, jedynie je zasklepia i sprawia, że mniej boli.

  • Thebestkasiaa

    27 July 2016, 18:49

    Dziękuję :)
    Cris - Bo czasem milczenie wystarczy :)
    Krisso - Dokładnie jest tak jak piszesz...
    Badylek - Miło , że się podoba.Takie to nasze życie...
    Pozdrawiam Was serdecznie :)

  • Cris

    27 July 2016, 15:44

    Tu pomilczę...zostawiam serdeczne pozdrowienia Kasiu.

    :)

  • 27 July 2016, 12:35

    taki smutny temat , a jaki piękny wiersz
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Krisso

    27 July 2016, 12:21

    Współczuć takim kobietom :( natrudzą się biedne a potem taki los :(
    A te wszystkie co nie mają problemów trują w sobie jeszcze nie narodzone dzieci !!!
    Gdzie ta sprawiedliwość !! Nie ma i nie będzie!!! Albo te co chcą mieć dzieci a nie mają a te co nie chcą rodzą jedno za drugim.....wiele możnaby pisać !!!!!!!
    Miłego dnia Kasiu :)))))