Menu
Gildia Pióra na Patronite

o (nie)dzisiejszych ludziach

ciasno się tu coś robi,
choć miało być miejsce dla dwóch, trzech i siedmiu...
miliardów.
więc nie rozpychaj się,
jak cię proszę,
łokciami tych swoich ułomnych pragnień.
moje są lepsze, ważniejsze, większe,
a twoje wciąż zbyt małe, lecz i tak startują w tym renomowanym wyścigu... szczurów.
i co się tak pchasz do przodu?
i tak upadniesz
nie podam ci ręki.
przygniotę jedynie do ziemi, bo ta ma być nieskalana widokiem takiej padliny jak ty.
dla ciebie nie ma tu miejsca,
ty tylko zaśmiecasz mój idealny świat,
zbudowany na iluzorycznym sekrecie,
bez Boga,
mówisz że błądzę,
ale spójrz to ja dobiegam pierwszy do mety,
wybiegam przed ciebie, za próg przyzwoitości.
i nie nazywaj mnie człowiekiem,
bo choć składam się z tych samych sprzeczności co ty,
jestem nad tobą.
mnie nie stworzył Bóg.
powstałem z niczego,
i sam stwarzam siebie każdego dnia.

13 499 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • kuloodporna

    28 December 2019, 21:15

    No , no i w takich chwilach zastanawiam się co ja tu robię(takiebeztalęcieczylija) ...;) pozdrawiam...:)