Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wizja..

Ciało materialna domena człowieka.
Patrzysz - przed tobą palce otwartych dłoni.
Odwracasz je, nabierasz światła. Powieka
zamknięta. Zamykasz dostęp do skroni,

które myślami zajęte. Twoje oczy
lasu określają linię poszarpaną
zapachem powietrza. Jeszcze zdążysz zoczyć
nieruchomość pól, oddaloną, nieznaną,

otwieraną zielonością, jaśniejącą.
Masz wizję, jakby namalowaną w duszy,
a przecież naprawdę tutaj istniejącą.
Nic w tobie tego obrazu nie naruszy.

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!