Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z pamiętnika emigrantki...

Ciągnie mnie do ludzi.
Ale ludzi nie ma.
Jest pieniądz.
Kto więcej.
Kto lepiej.
Zawiść.
Ocena z góry..skazana na niepowodzenie.
Szamotanina.
Plotka.
Fantazja.
Przyjaźń..?Lojalność..?Wsparcie..?
Wstyd.
Wiejska biesiada mózgów.
Gubię się...gdzie jawa a gdzie sen.
Zamykam oczy i widzę cień.
Witaj Polsko.

11 671 wyświetleń
52 teksty
1 obserwujący
  • marka

    8 May 2010, 21:03

    Tak, to nasza rzeczywistość.
    Świetnie Podsumowałaś ten stan naszego świata.
    To jest dobry wiersz.