Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myśli o Tobie są raną

Ciągle trwam z myślą
że ucieknę do swoich marzeń
do swoich pragnień
Lecz nie potrafię
trzymasz mnie w zamknięciu swych słów
trzymasz mnie w niepewności
trzymasz mnie w sidłach tęsknoty
Wiem...
nie ucieknę od Ciebie
gdyż stoisz w mych oczach
Dlaczego mnie wybrałaś
bym był z Tobą?
jak nie mogę Cie dotknąć
nie mogę Cie przytulić
nie mogę szepnąć tysiąc słów
Czyż nie wiesz że to sprawia ból?
Czyż nie wiesz że rozszerzasz rany
i wylewasz moje pragnienia do Ciebie?
Jestem przez to słaby
Nie potrafię zapomnieć
Dlaczego milczysz?
Dlaczego nie powiesz chodź jednego słowa?
nie zrobisz chodź jednego gestu?
Chowasz mnie w cień a zarazem chcesz bym trwał z Tobą
Zapominasz o mnie a zarazem chcesz bym ja nie zapomniał o Tobie
Jest sens by toczyło się to dalej?
Jest sens byś trzymała mnie w kajdanach jak w wiezieniu?
Boisz się być ze mną
lecz serce podpowiada coś innego.
Dlaczego mnie wybrałaś
bym był z Tobą?
jak nie mogę Cie dotknąć
nie mogę Cie przytulić
nie mogę szepnąć tysiąc słów

14 697 wyświetleń
98 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!