Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukam słowa

Ciągle zamyślona
" Nadzieja matką głupich"- mówią jedni
"umiera ostatnia"-mówią drudzy
"piękno"-mówi ona idąc

aleją w parku
oddychała ledwo wyczuwalnym tlenem
cząsteczki unosiły się w aurze
potykając się o jej uśmiech gdy ta

fruwała nad ziemią
a sterem była miłość
nie ta z ekranu
a ta z serca raczej

nie spełniła marzeń o wiośnie
czerwonych ustach
białej sukni
deszcz w poniedziałkowy świt

już dawno minął
przed nią zmrok
bez nadziei na jutro
na życie w samotności

też nie miała ochoty
nierozważna nieroztropna
"głupia:"- mówią jedni
"zakochana" - mówią drudzy

16.02.2015 Kalisz 23;02 Autor: W.K

3551 wyświetleń
40 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!