Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla tych którzy pozostali

Ci z sercem żelaznym
i wiarą pancerną
nadzieją trafną
z odwagą bezczelną

Okiem skupionym
a bronią sprawną
co z bólu ciężarem
uporali się dawno

Wytrwali maszerujcie
pod błękitem nieba
co raz przyrzekliście
dotrzymać Wam trzeba

Bądźcie zawsze wierni
szanujcie krwi bratniej
gdy przyjdzie Wam bronić
reduty ostatniej

Kroczcie śmiało naprzód
witani salwami jasnymi
to Wy będziecie wodzami
niepokonanymi

17 453 wyświetlenia
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!