Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chyba czarne są skrzydła...

...

Chyba czarne są skrzydła...

od Twoich słów... od myśli... od dłoni...

biel jeszcze w nich skrzy

lecz już się nie obroni...

czarne ptaki jak noc coraz są bliżej i bliżej

serce przestaje czuć

lub nie chce... nie umie... nie może...

czerń skrzydeł się skrzy

idę przez noc boso

skrzydła czarne jak noc

obmywam wieczorną rosą...

nie pytaj czy jutro znów

staną się na powrót białe...

skrzydła czarne od złych chwil

już takie aniołom zostają...

Anita Steciuk

15 380 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!