Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ateibok

Chwytasz dzień,
żyjesz chwilą.
Liczy się "tu i teraz".
Tylko "tu" , bo przecież ty wiesz,
że nie ma "tam".
Dobry ciuch, portfel, młodość,
zabawa, lekkość życia, wygoda.
Odpowiedzialność? Cierpienie?
Ominąć, pozbyć się,
to dla wrażliwych głupców.
Żyjesz przecież dla siebie,
nie dla innych - błyskawicznie ci podpowiedzą.
Dzieci? Ograniczają wolność.
No, ale skoro już są.... .
Udawane zainteresowanie,
macierzyństwo z przymusu.
Fikcyjne duchowo sakramenty,
bo wszyscy...
Rodzina do pierwszej stłuczki.
Pozory
Świat pozorów.
Iluzje tworzone na potrzeby własne. Piekło kobiet?

56 976 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • Naja

    28 November 2020, 19:23

    Mocne, bolesne, często prawdziwe...