Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

chwilową samotność
bursztynem oczu zabarwię
gdy słowa emocjami
w Twych źrenicach
bezczelnie zamruczą
i w butach rozwagi pójdę
po łąkach Twoich wierszy
ostrożnie, może już jutro

Twój stan zapalczywy
czułym słowem zatrę
i Twe myśli, płonąc
odnajdą swój wątek
wędrując mapą ciała
na bezkresnych łąkach
znajdziesz ich początek

i wiesz…
chcę abyś dalej mruczał
liryką obejmij mnie w pasie
zatańczmy…
muzykę... znajdziemy zawsze.

22 300 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • giulietka

    27 May 2011, 00:19

    Mrrr... są powody do mruczenia:)
    Kradnę;)