Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowe życie

Chwile złudzenia
I namiętnego, spojrzenia
Czułe słowa dla mnie już nic nie znaczą
Od kiedy twe oczy na moje nie patrzą
Życie tak proste od tej chwili trudne
Bo te nowe życie niesie myśli brudne
I tylko pozostała czysta łza bez żadnej skazy
Która czeka na współczucia wyrazy

7071 wyświetleń
56 tekstów
2 obserwujących
  • martynkiewicz

    18 March 2013, 20:59

    Pisałam ten wiersz w sumie dawno. Rymy jak rymy same płyną. Ale w sumie nie oto chodzi. Kazdy mój wiersz pochodzi z głebi serca. Ociera się starannie o moje porażki jak i sukcesy. Ten wiersz akurat mówi o przeprowadzce . Przeprowadzka, która miała być lepszym rozdziałem mego życia a okazała się koszmarem. Ale co to was obchodzi to przecież "Przerażające" że akurat musiałam użyć rymów parzystokopytnych. Mniejsza o to w sumie jak to pisałam miałam jakieś trzy lata mniej ; )

  • DirtyIzz

    19 November 2010, 12:08

    Przykro mi ale popieram wypowiedzi niżej. Wiersz strasznie ociera się o banał, a rymy biją mi po oczach wymuszeniem.
    Jednak się nie poddawaj i pisz, 'trening czyni mistrza' :)
    Powodzenia.

  • awatar

    19 November 2010, 10:59

    kolejny tekst zdecydowanie na nie, rymy parzystokopytne - przerażające, pozdr.