Menu
Gildia Pióra na Patronite

Architekt

Chwile typu Szczęśliwego
tak doświadczonego
tak pożądanego,
tylko jakie one są
widzieć, zrozumieć, czuć to,
taka krotka
i taka dłuższa też
było ich wiele
wiele jak wspomnę to się rozweselę
czy to jest słonecznie
czy pada deszcz
natknąć się na nie można niespodziewanie
lecz wiem że przy rodzinie
że to przy bliskich
jest ich doznawanie
tak, szczególnie z nimi
a gdyby tak można było dzielić je z nieznajomymi
tak porostu na przywitanie
tak porostu gdy jest Kogoś napotkanie
ah te Chwile typu Szczęśliwego
niespodziewanie marzyć można, coś niezwykłego
tak cenne i uznania warte one są
ah niezwykłe dzieło typu tego
przecież do doświadczenie jest możliwe przez każdego
kto wiec architektem tego?
kto Jest Architektem Pięknego...

2736 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
  • 14 February 2020, 10:39

    Wiersz 'Naturalność'

  • 12 February 2020, 22:02

    Nadużywasz sformułowania ,,typu", przeglądam drugi Twój tekst i znów je widzę