Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

jak siwe włosy

chwile
jak siwe włosy starej kobiety
przenikają między
palcami
a myśli okalają ogrody wspomnień

ofiarowałem tobie życie
najlepsze dni
i błądzę.

nie wrócę do przeszłości
by naprawiać krzywdy
o krok naprzód nie pójdę
w nieznane rewiry
wyciągam dłonie w prośbie
szukając drzwi marzeń
w łzach mych oczyszczenia
zmywam swoje winy

w wehikule czasu nigdy nie zasiądę
wspomnienia są przeszłość
marzenia przyszłością
pozamiatam bóle w moje ego skromne
i znów ruszę w życie
z codziennością.

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
  • AMA

    20 January 2014, 22:17

    zgadzam się, piękny

  • Czinka

    20 January 2014, 20:49

    Piękny wiersz