Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noworoczne serce...

choinka jeszcze nam śpiewa
w oczach świąteczna radość gości
a już nas głaszcze zamyślenie

- to kolejny rok się kończy

i znów zrobię wszystko
by dłonie do pragnień pasowały
gdy smaki chwil będziemy pić do dna

jeszcze tylko…
świecom woskowym łzy otrę
przygarnę niebo słów niewyszeptanych

i zmieszczę się w twoich dłoniach
- sercem z piernika najsłodszym

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Voyage

    5 January 2013, 21:48

    Bogusiu, rzecz jasna, jak zostanie, bo Gracjaa ma wyśmienity apetyt na słodycze..hehe..;))

  • NieBoska

    5 January 2013, 01:13

    Artek, możesz upiec, ale musicie się podzielić ;)

    Gracjoo, cudownie ...

  • Voyage

    31 December 2012, 18:22

    Zgadzam się, pod warunkiem, że piernika piekę ja..;))

    A wiersz piękny, jak zawsze..;))

  • Julka 10

    30 December 2012, 20:41

    jeszcze tylko…
    świecom woskowym łzy otrę

    genialny wers....

    Wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku ;) buziaki i do...następnego wiersza...;))))

  • Pechowa_

    30 December 2012, 09:05

    Ależ piękny wiersz...
    Podziwiam.