Menu
Gildia Pióra na Patronite

przesilenie

chodź
opowiem ci na paciorkach
sen nocy letniej zimowej
o tęsknocie zamarzniętych ogrodów
o miłości bez początku i końca

coś w nas drży
ale to wina chłodu
który uwięził nas w szklanych domach
bez komina i schodów

noce są coraz krótsze
a jednak
brodzimy wciąż w mroku

długość dnia nie decyduje o drodze
jaką musisz przebyć
bez słońca

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    7 April 2015, 18:51

    Moniko, miło że zajrzałaś, dziękuję.

    Grzegorzu, warto tu wracać, zwłaszcza, gdy czeka na progu tyle ciepłych słów.

    Dobrze Was "widzieć".

  • Ellander

    6 April 2015, 20:36

    Można na Ciebie spoglądać po cichu, raz na jakiś czas, może pół roku. I można czytać to wszystko jednym tchem, rozświetlając myśli w wieczornym mroku ;)

    Miło ponownie i nadal Cię tu widzieć M.

  • Nikaaaa

    15 March 2015, 00:17

    piękne

  • giulietka

    14 March 2015, 19:22

    Hann, Ewo, Marjanie,
    dziękuję, że zechcieliście zajrzeć.

  • ewelli

    14 March 2015, 14:50

    Bardzo ładny podoba mi się ....
    Pozdrawiam

  • M44G

    14 March 2015, 13:07

    Bardzo ładnie.

  • mill

    14 March 2015, 12:35

    ..śliczny ...na takie perełki otwieram oddzielny zeszyt...;)....