Menu
Gildia Pióra na Patronite

Migawka

Chodzimy ulicami miasta
szukając siebie
między klepsydrami
niektóre ogłoszenia
wiatr podrywa palcem
czyli jeszcze żyjemy
w czerni i bieli
jakaś kobieta
skryta w chustce
prosi o pieniądze
pustym stolikom w barze
czas obgryza paznokcie
z portu niosę flądry
w tłustym od dobrobytu
worku foliowym
wytrzeszczone rybie oko
obserwuje świat szalony...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 27 October 2016, 20:58

    Świetne.
    Pozdrawiam. :))

  • fyrfle

    27 October 2016, 10:22

    Piękny.