Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poprzedni kryzys

Chodzą
w markowych garniturach
pod czerwonym krawatem
głodni

Jeszcze resztka drogiej wody toaletowej
przypomina świetlane czasy
ale gruźlicy dostała harmonia
i wydaje koślawe dźwięki

Kryzys

Ci co na nich pracowali
za pensje głodowe
na melancholię zapadli
i stygną zakuci w domach

Jest coraz gorzej
bez poezji w podtekście
gruby zrobi się płowy
przy czym chudy zdechnie

Garnitur w komisie
zawiśnie samotny na manekinie
wszyscy odziani w niedostatek
będą marzyc o słoninie...

zaległy z roku 2012 r

127 835 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!