Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dusza

Chodź, zapraszam Cię
na ekskluzywny spacer po mojej duszy.
Widzisz, jest tu
mnóstwo kwiatów poszarpanych czasem
a kolorowe czarne klocki
kiedyś były zniczami palącymi się
dla tych organów kochanych bardziej
O widzisz spójrz !
Ten zapadnięty mur otoczony kolczatką
tam jest wszystko.
Podobno było to serce
Jakby to odgruzować może
można by było zrobić z tego wątrobe?
za tym murem nigdy nie wstaje słońce
a cisza wyje tu najgłośniej.
To jedyne miejsce bez lampionu,
nawet najbrzydszego.
Pokaże Ci fajniejsze miejsca
tu czuję się przeraźliwie pusto.
Chodź,
oprowadzę Cię po moim cmenatrzu
Pełnym nagrobków o których już nikt nie pamięta.

14 513 wyświetleń
187 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!