Menu
Gildia Pióra na Patronite

łódź

chodź, zabiorę cię stąd
nie jestem ideałem, wiem
jednak mimo to
zostaw ten zgniły świat
i chodź tam

popłyniemy rzeką
by zapomnieć strach
a starzec opowie nam legendę
o drugim brzegu

nie obiecam ci raju
nie obiecam piekła
lecz chodź go zrobimy
ten jeden krok
by zawsze być razem
to jedno będzie nam dane

a gdy rzeka się skończy
i starzec zamilknie
nie skończywszy swej opowieści
podasz mi rękę
a ja w swojej ją zatopię
umilkną nasze serca
na zawsze ze sobą stopione

159 240 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!