Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chodź, pokażę Ci

Chodź, przecież ja tylko pokażę Ci
Jaki w konarach drzew szumi sen
Wytnę ślepnące oczy spod brwi
Spłoniemy w nadziei, w tym, czego chcę

Och, a czego chcesz, powiedz mi i Ty?
Jakiż szalony mrok okiełznać mój gniew chciał?
Jeśli bezpieczną chcesz być, z daleka ode mnie żyj!
Bez krwawiących róż i bez tańca ciał

Wypluj na krwawo fałszywe sny
Zebrane na nowo z popiołów kłamliwych
Otrzyj z zemsty zakrwawione kły
Wyszczerzone perfidnie wśród kęsów łapczywych

Zatańcz mroczne tango na trupach poranka
Niech jutro i wczoraj padnie Ci do stóp
Z własną przyszłością możesz stanąć w szrankach
Ciekawe, czy zechcesz skończyć jako trup!

13 976 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    19 August 2012, 23:03

    Nienawiść jest taka bardzo ludzka, że faktycznie nie każdy śmieć na nią zasługuje.

  • Archangel_Marco

    19 August 2012, 01:58

    Oczywiście, przyjacielu także z Freyem na avatarze.

    Spójrz na to wszystko.. na ludzi, na świat. Jak wielkim głupcem byłby ktoś, kto tych ludzi byłby w stanie kochać...?

  • Archangel_Marco

    13 August 2012, 03:47

    Ubogaś więc, Julio.
    Nie czułaś nigdy tego krzyku, tego zewu krwi, tej niechęci do ludzi, tego zła... a to warto chociaż raz poczuć.

  • Julka 10

    13 August 2012, 03:45

    To chyba nie jestem..człowiekiem, tylko wtedy...kim? Bo wierz mi...jak Boga Kocham...nie znam uczucia nienawiści, mimo...krzywd kiedyś mi wyrządzonych!!!

  • Archangel_Marco

    13 August 2012, 03:33

    Człowiek jest stworzony do nienawiści, nie miłości.

  • Julka 10

    13 August 2012, 03:32

    Ja tam Dominiku, czy sama czy z...kimś i tak...wielką miłością...jestem i będę :)) Za to co w moim sercu dziękuję Bogu...jeśli nie wierzysz, nie musisz..rozumieć :)) Samotny człowiek też ma wiarę i nadzieję, inaczej jutra by nie przeżył w słabości...swojej...

  • Archangel_Marco

    13 August 2012, 03:13

    Nie szukaj pustki w samotnym człowieku, bo poza parą zakochanych... tylko pojedynczy człowiek jest coś wart, tylko on nie jest pustką. Och, wręcz przeciwnie.
    Nie zrozumiemy się.

  • Julka 10

    13 August 2012, 03:06

    Bo człowiek sam w sobie, odarty z uczuć...miłością żadną dla świata...i wartością żadną dla drugich :)
    Z pustki... niczego w inne serce.. nie " nalejesz"...

  • Archangel_Marco

    13 August 2012, 03:00

    A czemu nie może być to walką za siebie...?

  • Julka 10

    13 August 2012, 02:57

    Wszystko zależy za kogo...ta walka ? Za rodzinę, za miłość...czasami warto oddać.... całego siebie, bo bez nich i tak nasze życie...nie istniej...i sensu nie ma żadnego...:)

    Świetny wiersz :)