Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chodź, pójdźmy stąd,
Sam nie wiem gdzie.
Bo tylko z Tobą podjąć
Swe życie chcę.

Chodź, nie bój się,
Podaj mi dłoń.
Dlaczego tak bardzo chcesz
Uciec z mych rąk?

Mówisz, tak bardzo
Kochałaś mnie.
Lecz czy dawnego
Pokochasz cień?

Musisz mnie słuchać,
Iść ze mną hen,
Bo nie istniejesz,
Zmyśliłem Cię.

36 493 wyświetlenia
369 tekstów
41 obserwujących
  • Mentos

    7 July 2012, 18:31

    Co do pierwszej zmiany to jeszcze zrozumiałe, ale dlaczego? Cztery sylaby na koniec zwrotki i basta.
    Druga zmiana - całkiem z kosmosu...

  • Carax

    7 July 2012, 15:02

    Bliskie są mi te słowa, pozdrawiam!