Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chodź, pogrzebiemy świt,
by już nigdy
blaskiem nie łudził
naszych oczu,
by nie obiecywał
na próżno...
A może...
pogrzebiemy też zmierzch,
by nie kradł nam
bliskości
i nie dumał daremnie
nad swoim dumnym
ego...
To jeszcze pogrzebiemy noc,
bo ona i tak odchodzi
i zostawia nas
w lochach swej ciemności
zakutych w kajdany kłamstw...
Sami w próżni
na nowo stworzymy
świat...

4144 wyświetlenia
51 tekstów
0 obserwujących