Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz przyszłego tygodnia

Chodnik oddycha szaro
betonowymi płucami podwórza
między szczelinami język
zlizuje krople
grudniowego deszczu
szarzyzna
wynoszę śmieci jak wspomnienia
wrzucam do czarnej dziury śmietnika
a one trzymając się zębów
zmarzniętymi rękami walczą

Dziecięcy kolorowy ogródek jordanowski
oklejony taśmami
zabiera ostatnie wyrazy radości
skryte pod szmacianymi maseczkami.

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!