Menu
Gildia Pióra na Patronite

Między zwątpieniem a nadzieją...

Choć w oczach twoich widzę zwątpienie
mówisz do mnie…bądź…
masz szlachetne serce,
bo wiesz, że nie miałbym dokąd pójść…
trwamy więc, jak dwa złączone listki
targane wiatrem nadziei…

Trzymam się jednak tych słów
jak tonący brzytwy
bo dzięki nim, tli się iskierka wiary,
że to jeszcze nie koniec,
że zanim odejdę
wypatrzę w twoich oczach
radosne…zostań…

189 976 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • jacqeline

    6 February 2012, 14:16

    Myślę, że tak Gerardzie, ponieważ mówiąc "zostań' przebaczamy. A "bądź: mówi samo za siebie:)

  • Seneka 18

    6 February 2012, 13:47

    Bądź i zostań...właśnie, takie słowa są na potrzebne w każdej niemal dziedzinie życia...czy to już można nazwać przebaczeniem???.Zawsze się nad tym zastanawiałem...

  • jacqeline

    6 February 2012, 11:01

    Hmm, myślę że słowa "bądź" i "zostań" mogą dać tyle szczęścia co "kocham", przynajmniej w moim wypadku.

  • Seneka 18

    4 February 2012, 15:07

    Nie mam kieszeni...to, co wartościowe chowam w sercu...tam mam wystarczająco dużo miejsca na piękno...i schowam w nim również naszą rozmowę, bo Twoje poezja dawno już tam jest...

  • agniecha1383

    4 February 2012, 15:02

    mądrze napisane...takie słowa to łatka na poranione serce...pięknie dodajesz otuchy...jeśli masz kieszeń...to ja już w niej siedzę:) pozdrawiam:)

  • Seneka 18

    4 February 2012, 14:56

    Wiesz...już samo poświęcenie dla kogoś swojego czasu to bardzo wiele...spójrz tylko jak ludzie się omijają, by tylko się przypadkiem nie dotknąć...za to chętnie dotykają się słowem...złym słowem...bądź powierzchownym osądem...
    A wszyscy przecież w obliczu Wieczności jesteśmy nadzy...dlatego jedynym prawdziwym naszym odzieniem są słowa i czyny...to są nasze skarby, które odkładamy w sercu i tylko one tak naprawdę będą miały znaczenie gdy staniemy u progu Najpiękniejszej Poezji...

  • agniecha1383

    4 February 2012, 14:44

    wszyscy czasem zawodzimy(chociażby śpiewając:))
    ale poważnie..każda wyciągnięta dłoń do drugiego człowieka..zwyczajność w uśmiechu...oraz miłe słowa sprawiają że chcesz żyć...wszystko można naprawić czasem zwyczajnym słowem -przepraszam i dziękuję-magiczne słowa nawet ... dla tych co zawodzą :)

    Ja na przykład...dziękuję:)

  • Seneka 18

    4 February 2012, 14:36

    To nie ja...to muzyka i poezja dodaje Ci skrzydeł i wyciąga z dołków...poezja, którą tworzysz i muzyka, którą kochasz...
    Ja jestem tylko marnym człowiekiem i często zawodzę...ale cieszę się, że jesteś...

  • agniecha1383

    4 February 2012, 14:32

    A z rana wpadłam w jakiś dziwny dołek...wygrzebałeś mnie z niego witając uśmiechem...pozdrawiam:):):)

  • Seneka 18

    4 February 2012, 14:29

    Nio to śpiewajmy nadal...:)