Menu
Gildia Pióra na Patronite

pójdę w ślady lata

choć na naszej ławeczce nad rzeką
roi się od świetlików
każdego roku boleśniej
lato gaśnie nam w oczach
i coraz smutniejsze historie
opowiadają mi świerszcze

z czułością
obracam na palcu
wyplatane z trawy obrączki
i wierna nieśmiertelnikom
najciszej jak umiem usycham

a kiedy babie lato
zachłannie oplata nadgarstki
z kruchością sierpniowych poranków
nie potrafię się rozstać
więc wplatam mgły między wiersze

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    9 September 2015, 19:46

    Dziękuję Ci, bez Twojej noty byłoby mi szczególnie smutno, Marianko;)

  • nicola-57

    9 September 2015, 18:54

    przeoczyłam, ale za to dziś...
    Bdb
    pozdrawiam :)

  • mill

    6 September 2015, 19:32

    ...;* ...

  • giulietka

    6 September 2015, 18:38

    Ciebie ugoszczę jak króla, Mill:*

  • mill

    6 September 2015, 15:54

    ...samymi perełkami mnie tu karmisz M .... :*....

  • giulietka

    2 September 2015, 20:31

    to miłe, co napisałaś, dziękuję

  • giulietka

    2 September 2015, 19:00

    Bardzo Wam dziękuję i przepraszam za zmiany,
    ale to dlatego, że wciąż mi coś nie pasuje, chyba pora na przerwę;)

  • torpeda10

    2 September 2015, 10:49

    Cudnie :P