Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za dzieciństwem...

Choć na chwilkę cofnąć czas
i na powrót dzieckiem być
głowę pełną marzeń mieć
tych dla których... warto żyć.

Ujrzeć Giewont na tle nieba.
Hale gdzie krokusów krocie.
W blasku słońca nagość skał
jakby się... kąpały w złocie.

Dom rodzinny obok Bystrej
gdzie korytem wartko mknie.
Miejsca sercu dobrze znane
czy ja pragnę?Nie. Ja chcę.

Znów zobaczyć dziadka, babcię
i jak dawniej rwać kaczeńce.
Mieć w warkoczach wstążek biel
barwne kwiaty na... sukience.

Dziś niemłoda lecz jednako
miłość czując tęsknię sercem.
Za górami na tle nieba za
zielonych Hal... kobiercem.

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • zapach_bzu

    22 October 2014, 02:11

    Pięknie Agnieszko...