Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaglądam w cień

Choć minęło mi już wiosen parę
Zaglądam w cień jesieni, serca ranę
Rozpalam blask umysłu, wspomnienia zakurzone
Dusza jak pałąk wiadra, łzami z przeceny zapełnione

Bo promocja była na wybrakowane życie
Na brud sumienia nie pomoże żadne mycie
Pieśń nadziei piszę się zamiast nutami
Pisze się w historii istnienia kamieniami

Blizna nie goi się ciągle rozdrapywana
Czas, jako lekarz rany ma leczyć
Lecz przeszłość taka to trucizna, przyszłości ściana

Nim to wszystko naprawiać, nie dajcie się skaleczyć

https://www.youtube.com/watch?v=dWV-JUNPK1Y

66 738 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    9 September 2019, 15:07

    Dziękuję Serdecznie Marcinie Pozdrawiam.

  • 8 September 2019, 08:06

    moje "portalowe serducho" za tekst, spoczywa tu od wczoraj

    dziś, swoim sercem pragnę Ci podziękować.., za mądre spostrzeżenia w wierszu zawarte..

    pozdrawiam

    od M44G